Energiához kapcsolódó adatok gyujtemény Hajdú-Bihar megyében

From MyWiki
Jump to: navigation, search

Hatékony energiafelhasználáshoz, klímavédelemhez kapcsolódó adatok gyűjteménye Hajdú-Bihar megye vonatkozásában

DMJV SECAP akcióterve

Hajdúszoboszló SEAP

A Social Electricity egy olyan közösségi energiafelhasználást elemző alkalmazás, mely lehetővé teszi, hogy a lakossági fogyasztók nyomon követhessék egyéni fogyasztásuk alakulását, és egy online közösség tagjaként együttműködhessenek a többi fogyasztóval érdekében. A Social Electricity számos, az egyéni energiagazdálkodást támogató funkcióval rendelkezik. A havi fogyasztás alakulását diagramok szemléltetik, a felhasználó ugyanakkor azt is megvizsgálhatja, hogy adott havi fogyasztása hogyan oszlik meg az egyes háztartási elektromos készülékek fogyasztása szerint.

Az alkalmazás egyik legnagyobb előnye az egyéni fogyasztási adatok összehasonlítása. Ugyanakkor az összehasonlítás anonim módon történik, mely biztosítja a felhasználói adatok védelmét. A felhasználók fogyasztási adatai alapján összesített fogyasztói rangsorok készülnek, így a felhasználó megtekintheti, hogy fogyasztása hogyan viszonyul a többi lakos fogyasztásával. A ranglisták elkészíthetőek lakóhely, vagy akár országos szinten is. Annak érdekében, hogy a ranglistán jobb helyezést érjen el, a fogyasztó megtakarítási célokat tűzhet ki az elkövetkező hónapokra, melyek megvalósítását diagramok és ábrák segítségével nyomon követheti. A fogyasztó energia megtakarítási célkitűzéseinek teljesítését energiafogyasztási tippek, online tananyagok és videók segítik.

A felhasználók összesített fogyasztási adatai városok szerinti bontásban, országos ranglistákon is megtekinthetőek. Az alkalmazás ma már szerte Európában elérhető, ezért az adatok összehasonlítása széles körben elérhető. Megtekinthetőek a legzöldebb (legalacsonyabb energiafogyasztással rendelkező) városok és országok, valamint a felhasználók „zöld ismerősöket” szerezhetnek, akikkel együttműködve csökkenthetik energiafogyasztásukat.

GINOP-8.4.1/A-17 Lakóépületek energiahatékonyságának és megújuló energia felhasználásának növelését célzó hitel

KSH energiagazdálkodási adatok éves bontásban

Hajdú-Bihar megye klímastratégiája

Energiafelhasználás az „okos városban” – Debrecen Smart City