Radionica za djecu iz Osnovnih škola u Gradu Splitu

From MyWiki
Revision as of 17:41, 11 March 2018 by Antonio (talk | contribs)
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to: navigation, search

Lokacije: OŠ Sućidar, OŠ Stobreč, OŠ Visoka, OŠ Brda, OŠ Marjan i OŠ Manuš u Splitu.

Radionica za djecu kao projektna aktivnost provedena je od 22.4. do 25.4. 2017. godine. Za 300 djece u prvim razredima osnovnih škola Grada Splita održane su radionice u svrhu povećanja svijesti o energetskoj učinkovitosti i ponašanju prema održivoj energiji.

Učenje djece o važnosti štednje energije i aktiviranje tzv. malih koraka u tom smjeru samo je jedan od načina kako im malih nogu dati svijest o energetskoj učinkovitosti.

U sklopu radionica, učenici su se, kroz animirani informativno-edukativni film „Misli na sutra“, upoznali s važnošću brige o okolišu, te s energetskom učinkovitosti. Nakon projekcije filma, učenici su diskutirali o sadržaju i porukama, koje je na njih prenijela ekološki osviještena obitelj u kojoj tata Gašpar uči svoju djecu, Maju i Borka, ali i neodgovornog susjeda Trošimira o odgovornom ponašanju s energijom, obnovljivim izvorima energije i zaštiti okoliša, recikliranju i odvajanju otpada.

Na kraju svakog edukativnog sata, učenicama su podijeljeni edukativni materijali i brošure kako bi i svoje ukućane na zanimljiv način upoznali s mjerama povećanja energetske učinkovitosti i zaštite okoliša i mijenjanja životnih navika u cilju očuvanja majke Zemlje.

Croazia4.jpg Croazia5.jpg